donderdag 18 maart 2021

Beleggen in CFD

In het geval dat je al enige tijd belegt of kort geleden bent begonnen met beleggen heb je het begrip “contract for difference” (afgekort tot CFD) vast al eens gehoord. Contracts for differences zijn erg geliefd bij mensen die beleggen, omdat er enorme winsten gemaakt kunnen worden. Er zijn ook risico’s, zeker als je gebruik wil maken van de leverage-optie, de hefboom. Met dit artikel leggen we uit wat contracts for differences precies betekenen, waar je dan precies in investeert, hoe je ze koopt en van welke voordelen en nadelen je op de hoogte moet zijn. Als je dan kennis hebt van de bijbehorende risico’s van CFD-trading kun je beslissen al dan niet in CFD te gaan handelen.Wat zijn contract for differences?

Een contract for difference is een afspraak tussen broker en belegger over het verschil in prijs van een investering. Het kan om tal van beleggingsvormen gaan, zoals bijvoorbeeld grondstoffen, valuta, aandelen en zelfs een complete index, zoals de AEX of NASDAQ. Met de broker spreek je een verschil in prijs af en wacht af tot de koers omhoog gaat of daalt. Zodra de koers dan anders ligt kun je ertoe overgaan je contract te sluiten en je winsten incasseren. Desondanks kan het ook andersom gaan en verdient de broker geld omdat je koers niet volgens afspraak behaald is. Als je een hefboom gebruikt kun je nog meer investeren, want bij een hefboom van 1:10 hoef je per tien euro omdat ze ergens hoog dividend aandelen in hebben zitten.

Veel voordelen

De handel in contracts for differences (CFD’s) is al jarenlang geliefd onder investeerders omdat er veel voordelen aan te zien zijn. Voordat de handel in contracts for differences werd geïntroduceerd kon je nog niet beleggen op koersdalingen. Door middel van CFD’s kan dat wel en dat biedt oneindige mogelijkheden voor beleggers, zeker als zij dalingen verwachten. Een ander voordeel is dat je aan deze handel geen transactiekosten kwijt bent als je een contract aangaat. Je kunt de hele dag door CFD’s verhandelen en ben je niet aan de beurs gebonden qua tijd. Iemand die weet wat hij of zij doet kan flinke winsten maken met de handel in contracten over prijsverschil. Daarbij speelt de hefboomwerking een vooraanstaande rol.

Risico aan contract for difference

Behoorlijke voordelen, maar juist de nadelen zorgen ervoor dat traden in dergelijke contracten een groot risico kent. De betekenis van een hefboom wordt altijd verkeerd ingeschat en te rooskleurig beschouwd. Ondanks dat je veel winst kunt boeken, zijn de verliezen bij een hefboom even zo groot. Ondanks dat je maar een fractie hoeft in te leggen, bij verlies moet je het volledige verloren bedrag aan je broker uitkeren. Het is dan ook van belang om je goed te verdiepen en in te lezen en nimmer zomaar te beginnen met contracts for differences. De ervaring is helaas dat veel ongeduldige investeerders te snel contracts for differences afsluiten en een groot deel van hun vermogen zonder onderbouwing investeren en vervolgens verdwijnen.

Wees voorzichtig

Sinds er begonnen werd met contract for differences is het mogelijk om geld te zetten op dalende cijfers op de beurs en daaraan veel winst te maken. In een zogenaamde contract for difference spreek je met een broker af dat je geld belegt in een koersverschil voor en na (een deel) de inleg. Dankzij de hefboom kun je nog meer winst maken. In het geval van een hefboom van 1:50 hoef jij zelf maar één euro in te leggen voor elke 50 die je investeert en toch mag je de winst houden. Stel dat je een aandeel voor 100 euro aankocht en tegen 10% winst werd verkocht, dan neem jij 5 euro winst, terwijl je er maar 1 euro voor hebt betaald! Een enorme winst met 400%! Maar let op: het werkt zo ook andersom en zo kan een hefboom ook tot heel veel verlies leiden.

1 opmerking:

  1. ik ben rijk geworden met deze geprogrammeerde gehackte pinautomaat
    Nadat ik klaar was met studeren, was er geen werk, dus besloot ik een klein bedrijf te beginnen, maar het geld was niet genoeg, ik sloot het bedrijf, het werd erg moeilijk voor mij, ik was het enige kind van mijn ouders en mijn ouders. Ze zijn allebei oud, ze geloven in mijn dagelijkse voeding, op een dag zag ik tijdens het surfen op internet een bericht over hoe deze NIEUWE VERVANGEN ONTVANGEN ATM-KAART een geldautomaat kan hacken en een groot bedrag kan opnemen, dus nam ik contact op met het bedrijf via uw e-mail. Tot mijn grootste verbazing ontving ik de kaart een paar dagen nadat ik een kleine vergoeding voor de kaart had betaald. Deze blanco ATM-kaart is een geweldig en prachtig product. Ik zou nooit geloven dat al deze dingen die ik vandaag heb kunnen worden verworven met deze grote vreugde in mijn hart, daarom breng ik het goede nieuws over ... Het leven is positief en geduldig zijn, in de overtuiging dat grote dingen mogelijk zijn en kan gebeuren in seconden. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD heeft mijn leven veranderd ... Godzijdank kun je een e-mail sturen naar VIA (brainhackers@aol.com)

    BeantwoordenVerwijderen

Investeren in cryptocurrencies

Cryptovaluta is al tijden niet meer weg te denken. Inmiddels zijn er al tienduizenden soorten van deze valuta ontworpen. Steeds meer en meer...